vrijdag 18 september 2020

Wijnfaktorij - Patrick Nijs

In het hartje van Antwerpen wordt wijn gemaakt. Zoek niet naar druivenranken rond de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Maak kennis met de Wijnfaktorij, een urban winery.


In een winkeletalage tussen de inoxen cuves en houten vaten amuseert Patrick Nijs zich met druiven die hij zelf verbouwt. Niet in 't stad maar op de parking van de Maasvallei, het Hageland en Kontich. "Ik vind het handiger om hier in de stad wijn te maken dicht bij de consument", zegt Patrick, de gedreven bezieler van Wijnfaktorij.

Hoe werkt dat zo'n urban winery? Waarom heten Patricks wijnen Chansaar en Kontreir? Wat is een hybride druivenras? Wat zijn acolon, dornfelder en cabernet dorsa? En wat met de toekomst van de Belgische wijn? Eigenlijk krijg je twee podcasts voor de prijs van één. Want over dat laatste kan een Limburger in Antwerpen die wijn maakt van druiven uit gans Vlaanderen, héél veel vertellen. Oren spitsen, snel luisteren en reageren!

Meer afleveringen en een impressie van mijn bezoek aan de Wijnfaktorij vind je op www.wijncast.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten